EEG Cursus 2025

Donderdag 13 maart 2025

Welkom

Beste collega

‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’; deze Cruijfiaanse uitspraak is ook van toepassing op het EEG. Namens de NVKNF hebben we met veel enthousiasme een verdiepende cursusdag samengesteld met praktische tips en trucs om op een gestructureerde manier naar het EEG te kijken.

We bekijken samen aanvals-video’s, verschillende EEG patronen en nemen jullie mee in de rol van deze diagnostische registraties volgens de laatste (inter)nationale richtlijnen. Met deze achtergrondkennis kun je in de dagelijkse praktijk efficiënt aan de slag op de afdeling, polikliniek, SEH en ICU. De cursus is gericht op neurologen in opleiding en algemeen neurologen met KNF werkzaamheden die hun algemene EEG kennis willen uitbreiden. Basiskennis van het EEG is een vereiste. Kies de workshops die bij jou passen; er is voor ieder wat wils.

Wij hopen je te mogen verwelkomen!

EEG Cursuscommissie
Antje Seeber
Merel Koopmans
Boriana Gagaouzova
Marleen Tjepkema-Cloostermans

Datum

De eerste editie van de EEG Cursus vindt plaats op donderdag 13 maart 2025 in Utrecht

Doelgroep

Algemeen neurologen met (deels) KNF werkzaamheden & neurologen in opleiding die hun algemene KNF stage (grotendeels) hebben gedaan

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd bij de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN) voor 6 punten

Programma Inhoud

EEG in de dagelijkse praktijk

Deze nascholing richt zich op alle aspecten van het EEG die relevant zijn voor de dagelijkse praktijk van de algemeen neuroloog. Welke terminologie sluit aan bij de huidige epilepsieclassificatie? Waarom is het begin van de semiologie belangrijk? In welke klinische situaties voegt het EEG waarde toe? Daarnaast is het doel om samen afwijkende EEG’s te beschrijven, interpreteren en patronen te herkennen.

Programma Opzet

Plenaire sessies en workshops

In de plenaire voordrachten wordt er aandacht besteed aan oefenen met de nieuwe aanvalsclassificatie en veel voorkomende patronen en valkuilen bij gegeneraliseerde epilepsie. Tijdens de workshops ligt de nadruk op specifieke type registraties; temporale epilepsie, nachtelijke aanvallen, de rol van het EEG op de ICU en het nut van diagnostische testen tijdens het EEG komen aan bod.

Zalen van Zeven

We ontmoeten elkaar in hartje Utrecht

kerkzaal-breed

Cursuslocatie

De cursus vindt plaats in de Boothstraat Kerk, een 19e-eeuws gebouw met een moderne en sfeervolle inrichting. Deze locatie, ligt in het centrum van Utrecht, op loopafstand van het station. 

Zalen van Zeven
Boothstraat 7 in Utrecht
Google Maps